פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      במקום בית "ידיעות אחרונות" – עוד מגדל בן 85 קומות לעזריאלי

      מרכז עזריאלי מתרחב: מגדל חדש בן 85 קומות יוקם על שטח בית "ידיעות אחרונות", ויכלול קניון, 40 קומות של תעסוקה, 200 יחידות לדיור מוגן וכ-300 דירות מגורים. התוכנית שהפקידה הוועדה המחוזית תל אביב לא כוללת תוספת מקומות חניה

      בנייה ליד עזריאלי (יח"צ , משה צור אדריכלים)
      המקום בו מתוכנן הפרויקט (צילום: משה צור אדריכלים)

      הוועדה המחוזית בתל אביב החליטה להפקיד את תכנית הרחבת מרכז עזריאלי בתל אביב, שבה צפוי קניון עזריאלי בעיר להתרחב צפונה לכיוון רחוב נח מוזס עם מגדל נוסף בן 85 קומות שייבנה בשטח שבו ממוקם כיום בית ידיעות אחרונות. התוכנית, בשטח של כ-40 דונם, כוללת מגדל בעירוב שימושים בהיקף זכויות של כ-112,000 מ"ר עיקרי. השימושים המוצעים בתוכנית הם עבור מסחר – לצורך הרחבת הקניון הקיים, כ-40 קומות תעסוקה, כ-200 יחידות לדיור מוגן, לצד כ-300 יחידות דיור קטנות ובינוניות וכן שטחי ציבור.

      לקריאה נוספת:

      ביקורת על מכרז שרונה: "דירת 4 חד' תעלה 6 מיליון שקל"
      הכירו: אלה השכונות היקרות ביותר בארץ
      אתם בחרתם: עשר שכונות המגורים האהובות בישראל

      במסגרת התוכנית, צפויים כמה שינויים בצירי התחבורה הסמוכים. בין השאר יצומצמו שטחי התפעול והחניה בקומת הקרקע, יגדל רוחב המדרכות מ-3 מטרים ל-6 עד 8 מטרים, ותיבנה "אוטוסטרדת אופניים" לאורך רצועת האיילון. התוכנית מציעה תוספת זכויות בנייה ללא תוספת מקומות חניה עבור כלי רכב, אך כוללת תוספת משמעותית של פתרונות חניה לרכב דו גלגלי ואופניים. בהודעת הוועדה צוין כי ההחלטה התקבלה בהתאם למדיניות הוועדה המחוזית, לאור העבודה כי המקום סמוך לרכבת ישראל, לתוואי הרכבת קלה (הקו האדום) ולמספר רב של קווי אוטובוסים.

      התוכנית כוללת כניסה לתחנת רכבת של הקו האדום (תחנת מנחם בגין), אפשרות להוספת גשר לתחנת רכבת "השלום" שתיצור חיבור פיזי בין תחנת הרכבת לתחנת הרכבת הקלה במספר מפלסים - דרך המרכז המסחרי הקיים והעתידי וכן במפלס הרחוב. כמו כן מאפשרת התוכנית להקים בעתיד מספר גשרים ומעברים ציבוריים להולכי רגל ורוכבי אופניים, בהם "קירוי האיילון" בסמיכות לגשר נוח מוזס, גשר מערבה לכיוון צפון הקריה וגשר דרומה לכיוון מתחם "שפע טל".

      בהודעת הוועדה המחוזית צוין: "על פי הסבר שניתן על ידי קבוצת עזריאלי, הקבוצה מעוניינת להפוך באופן הדרגתי את קומת הקרקע של הקניון הקיים למקום נגיש לציבור והוועדה המחוזית רואה בטיפול הנעשה במרחב סביב הפרויקט כצעד אקטיבי להגיע ליעד זה".