וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הזדמנות שאסור לפספס: מענק חודשי של אלפי שקלים - לכל מי שיבחר בעיר הזאת

עודכן לאחרונה: 25.2.2026 / 10:54

שר העלייה והקליטה הכריז כי כל משפחה שתבחר להתגורר בחיפה תקבל סיוע של כ-2,000 שקלים לחודש בשכר דירה למשך שנתיים. ההטבה נועדה לעודד עולים חדשים, בהם עשרות משפחות מצרפת, לקבוע את ביתם בעיר

באירוע עידוד עלייה שהתרחש בחיפה אתמול (שלישי), שר העלייה והקליטה, אופיר סופר, אמר: "כל משפחה שתעלה לישראל ותגור בחיפה תזכה למענק בשכר דירה של כ-2,000 שקלים למשך שנתיים". האירוע התקיים בבניין עיריית חיפה, לרגל הגעתן של עשרות משפחות יהודיות מצרפת המתעניינות בעלייה לישראל ובקביעת מקום מגוריהן בחיפה.

השר סופר הוסיף כי "חיפה היא עיר ייחודית המעניקה לעולים מגוון אפשרויות של מגורים, תעסוקה, חינוך ותרבות. יש כאן היי-טק, אקדמיה, שתי פקולטות לרפואה וחיי קהילה. זו לא עוד עיר, ולכן אנחנו מפנים אליה תשומות".

באירוע השתתפו גם ראש העיר חיפה יונה יהב, סגני ראש העיר, מנכ"ל העירייה, דוד לוריא, מנכ"ל הרשות העירונית לקליטת עלייה, שי פישל וחברי מועצת העיר. במהלך האירוע הודיע השר לראש העיר, כי החליט להעניק הטבה ייחודית לחיפה, במסגרתה כל משפחה שתעלה לישראל ותבחר להתגורר בחיפה תהיה זכאית לסיוע בשכר דירה בסך של כ-2,000 שקלים לחודש למשך שנתיים.

"חיפה היא עיר ייחודית המעניקה לעולים מגוון אפשרויות של מגורים, תעסוקה, חינוך ותרבות"/פלאש 90, מיכאל גלעדי

ראש העיר יהב הודה לשר על המחווה הייחודית וציין כי מדובר בצעד משמעותי לחיזוק העלייה לחיפה ולעידוד משפחות חדשות לבחור בעיר כביתם החדש. בסיום הפגישה העניק ראש העיר לשר תמונה של העיר חיפה, כהוקרה על תמיכתו המתמשכת ופועלו לעידוד העלייה לישראל בכלל ולחיפה בפרט.

סופר הוסיף: "קליטת עלייה זו משימה קשה, בעיקר לעולים, אבל אני חושב שזה המעט שאנחנו יכולים לעזור. חיפה עיר קולטת עלייה עם המון המון עולים, במהלך השנים האחרונות בפרט וגם עם הפנים קדימה ואני חושב שזה דבר משמעותי. תודה רבה על כל דבר שאתם עושים".

יהב הדגיש כי חיפה שמחה להכניס עולים חדשים לשעריה: "חיפה הייתה מאז ומתמיד עיר של עלייה וקליטה, ואנו רואים בהגעת המשפחות מצרפת הזדמנות חשובה לחיזוק העיר והקהילה המקומית. זו העיר האידיאלית להגיע אליה ולפתוח בחיים חדשים, בתמיכה מלאה שלנו".

יהב הוסיף: "ההטבה הייחודית שעליה הכריז השר סופר היא בשורה אמיתית שתסייע למשפחות רבות לבחור בחיפה כבית חדש. נמשיך לפעול יחד עם משרד העלייה והקליטה כדי להבטיח לעולים החדשים קליטה איכותית, קהילה תומכת ואיכות חיים גבוהה בעיר. אני מבקש להודות לשר סופר, ידיד אמיתי של העיר חיפה ושר שמסייע לנו רבות בקליטת עלייה".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully