וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מה קרה בשדה דב? מאות רוכשי דירות קיבלו החזר של מיליונים

עודכן לאחרונה: 8.9.2025 / 10:11

בעקבות בדיקה של משרד הבינוי והשיכון: מאות רוכשים קיבלו החזרי כספים בסכום כולל של כ-80 מיליון שקל. בחברה שינו את מודל התשלום ומעתה דורשים מקדמה של 7%

קמפיין VOGUE של גינדי על שלטי חוצות בכבישי ישראל. רחלי זילברפרב-שרייבר, עו"ד לדיני אופנה, מערכת וואלה
קמפיין VOGUE של גינדי על שלטי חוצות בכבישי ישראל/מערכת וואלה, רחלי זילברפרב-שרייבר, עו"ד לדיני אופנה

חברת גינדי ממשיכה לעמוד במוקד תשומת הלב בשוק הנדל"ן. לאחר חודשים של סערה סביב פרויקט Vogue שדה דב בתל אביב והטענות בדבר אי-עמידה מלאה בהבטחת כספי רוכשים, החזירה החברה סכומים ניכרים לכ-600 לקוחות. מדובר בהחזר כולל שמוערך בכ-75-80 מיליון שקל, כשהסכום הממוצע לדירה עומד על כ-125 אלף שקל.

ההחזר הגיע בעקבות החלטת הממונה על חוק המכר במשרד הבינוי והשיכון, שקבע כי בחלק מהעסקאות לא ניתנו בטוחות כנגד מלוא התשלומים שביצעו הרוכשים. הכספים שהוחזרו ישבו עד כה בחשבון נאמנות וצברו ריבית לטובת בעלי הדירות.

בפרויקט המדובר, שבו דירות ממוצעות בשטח של כ-90 מ"ר נמכרו בכ-5 מיליון שקל ליחידה, נקטה גינדי באסטרטגיית מכירה אגרסיבית. החברה הציעה ללקוחות "אופציית רכישה" בעלות ראשונית של 20 אלף שקל בלבד - סכום ששימש כתנאי לבקשה לרכישת דירה, ולא כחוזה מכר מחייב.

אחרי ההחזר, תנאים חדשים

לאחרונה עדכנה החברה את שיטת התשלום: במקום תשלום קבוע ונמוך בתחילת הדרך, יידרשו הרוכשים להפקיד 7% מערך החוזה כבר בשלב הבקשה. כך, למעשה, לא ניתן יהיה לדרוש את השבת הכספים כפי שקרה בעבר.

במקביל, גינדי ממשיכה לשווק חלק מהדירות במודל "אאוט-לט", תוך הורדת מחיר של כחצי מיליון שקל בחלק מהפרויקטים. עם זאת, לא כל הדירות כוללות חניה או מחסן, ובצירוף הצמדה למדד הבנייה, המחיר הסופי עלול להתייקר משמעותית.

יש לציין כי מרבית היזמים הפועלים במתחם שדה דב דורשים כנהוג מקדמה של כ-20% בעת החתימה על החוזה. אצלם המחירים נעים סביב 71 אלף שקל למ"ר, בעוד חברת קנדה-ישראל דיווחה על מכירות גבוהות אף יותר - קרוב ל-80 אלף שקל למ"ר, כ-10 מיליון שקל בממוצע לדירה. נתון חריג גם במונחים של שוק היוקרה.

  • עוד באותו נושא:
  • נדל"ן

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully