וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הקבלנים נתקעו עם מלאי עצום: עד 7 שנים למכור דירה חדשה בתל אביב

עודכן לאחרונה: 10.8.2025 / 14:18

לפי דוח משרד האוצר לחודש יוני 2025 - בתל אביב ובבת ים הצטבר מלאי של 14.5 אלף דירות חדשות לא מכורות, שקצב המכירות הנוכחי יצריך כמעט שבע שנים לסיומן, כפול מהזמן שנדרש אשתקד • האם מחירי הדיור ימשיכו לרדת?

תל אביב. ליעד וכניש, מערכת וואלה
תל אביב/מערכת וואלה, ליעד וכניש

נתונים חריגים במיוחד: לראשונה זה שני עשורים, שוק הדירות החדשות בתל אביב ובבת ים הגיע למצב קיצוני של היצע עצום מול ביקוש חלש במיוחד. לפי נתוני משרד האוצר, נכון לסוף מאי השנה עמד מלאי הדירות החדשות הלא מכורות בשתי הערים על 14.5 אלף יחידות - עלייה של 20% לעומת השנה שעברה.

במקביל, קצב המכירות במחצית הראשונה של 2025 היה מהנמוכים שנרשמו אי פעם: 1,014 דירות בלבד נמכרו בשוק החופשי - ירידה של 43% לעומת התקופה המקבילה ב־2024.

בשקלול הנתונים, משך הזמן המשוער למכירת המלאי הקיים בתל אביב ובבת ים הגיע ל־86 חודשים - כמעט שבע שנים. זאת, לעומת 41 חודשים בלבד אשתקד. מדובר בהכפלה של זמן המכירה בפרק זמן של שנה בלבד, מה שמצביע על האטה חריגה, העמוקה אף יותר מהממוצע הארצי, שעומד כיום על 44 חודשי היצע.

במשרד האוצר מציינים כי הירידה במכירות נובעת משילוב של מספר גורמים: מגבלות שהטיל בנק ישראל על הטבות המימון שמעניקים הקבלנים, ירידה במכירות "על הנייר", והמשך השפעת המצב הביטחוני - ובפרט מלחמת "עם כלביא" שפרצה ביוני. עם זאת, גם בהיעדר המלחמה, הפער בין קצב המכירות להיקף המלאי בתל אביב ובבת ים היה נותר חריג במיוחד.

  • עוד באותו נושא:
  • נדל"ן

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully