וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

העלים מס ב-69 מיליון שקל: כתב אישום חמור נגד בעל חברת בנייה

עודכן לאחרונה: 6.8.2025 / 12:07

על פי הודעת רשות המסים, הנאשם חשוד כי ניכה 96 חשבוניות פיקטיביות בשבעה חודשים בלבד - וניסה לחמוק מתשלום מס בעשרות מיליונים. כך עבדה השיטה

עציר אזוק ברגליו. צילום: חיים גולדברג/פלאש 90, עיבוד תמונה
עציר אזוק ברגליו/עיבוד תמונה, צילום: חיים גולדברג/פלאש 90

כתב אישום חמור הוגש לאחרונה על ידי רשות המסים נגד נביל מחאמיד, תושב אום אל-פחם ובעלים של חברת "מן בזאר בנייה", בגין עבירות מס חמורות לכאורה, שנוגעות לניכוי של לא פחות מ-96 חשבוניות מס פיקטיביות. לפי כתב האישום, החשבוניות שדווחו בין ינואר ליולי 2020, מסתכמות בסכום עסקאות כולל של כ-69 מיליון שקל - מהן נגזר מס תשומות של מעל 10 מיליון שקל שנוכו לכאורה שלא כדין. כך, על פי הודעת רשות המסים שפורסמה הבוקר (ד').

כתב האישום הוגש על ידי עו"ד שגיא דימנט מהיחידה המשפטית מע"מ מרכז ברשות המסים, בעקבות חקירה של יחידת חקירות מכס ומע"מ חיפה. במסגרתו נטען כי מחאמיד שימש כדירקטור, בעל מניות ומנהל בפועל בחברה, והיה אחראי להכנסת החשבוניות לספרי החשבונות של החברה ולדיווחי מע"מ החודשיים.

רישום שיטתי במטרה להתחמק מתשלום מס

המדינה טוענת כי הפעולה בוצעה במטרה מפורשת להתחמק מתשלום מס, תוך ניצול שיטתי של מערכת הדיווחים. לפי האישום, מחאמיד ביצע את העבירה בנסיבות מחמירות, לאור ההיקף הכספי המשמעותי והתחכום הכרוך בניהול מערך החשבוניות הפיקטיביות. החשבוניות שלא גובו בעסקאות אמיתיות נועדו להקטין את חבות המס של החברה כלפי רשות המסים.

בכתב האישום נכתב כי "הנאשם ניכה מס תשומות מבלי שהיה בידו לגביו מסמך כדין, זאת במטרה להתחמק מתשלום מס בסכומים ניכרים, בניגוד לחוק ובנסיבות מחמירות".

נכון לעת זו, רשות המסים לא מסרה פרטים באשר לאפשרות של פתיחת הליך פלילי נוסף או צעדים אזרחיים נלווים, כגון חילוטים או תביעות השבה.

  • עוד באותו נושא:
  • נדל"ן

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully