וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בקרוב גם היא תשתנה: תוכנית פינוי-בינוי ראשונה יוצאת לדרך בעיר הזו

עודכן לאחרונה: 3.7.2025 / 8:46

הוותמ"ל אישרה למתן תוקף תוכנית מקיפה שתכפיל פי חמישה את מספר הדירות בשכונת נוף כרמל הוותיקה ביקנעם עילית • התוכנית כוללת גם שטחי מסחר, תעסוקה, מוסדות ציבור ותחדש את פני הכניסה לעיר

התחדשות עירונית ביקנעם עילית, שכונת נוף כרמל. הדמיה: מזור פירשט אדריכלים ומתכנני ערים,
התחדשות עירונית ביקנעם עילית, שכונת נוף כרמל/הדמיה: מזור פירשט אדריכלים ומתכנני ערים

היסטוריה: הוועדה הארצית לתכנון ולבנייה של מתחמים מועדפים לדיור (הוותמ"ל) אישרה למתן תוקף את תוכנית הפינוי-בינוי הראשונה בשכונת נוף כרמל הוותיקה ביקנעם עילית.

מדובר ביוזמה משותפת של הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית ועיריית יקנעם עילית, המשתרעת על שטח של כ-110 דונם. גבולות המתחם: רחוב התמר ממזרח, פארק גנדי וקניון G מצפון, דרך 722 ורכס הכרמל ממערב, ועיריית יקנעם עילית ורחוב צאלים מדרום.

לפי התוכנית שאושרה, ייבנו 2,147 יחידות דיור חדשות שיחליפו את 453 הדירות הקיימות כיום ב-23 מבני מגורים בשכונה. הבינוי המתוכנן מגוון: החל בבניינים בני 5-6 קומות, דרך מבנים של 10 קומות ועד מגדלים בני 17 קומות.

שכונת נוף לכרמל ביקנעם עילית. מזור פירסט אדריכלים,
שכונת נוף לכרמל ביקנעם עילית/מזור פירסט אדריכלים

התכנון נבנה כך שייטמע בטופוגרפיה ההררית ויאפשר תצפית אל הנוף של הכרמל. 250 מהדירות יוקצו לדיור מיוחד, ו-250 נוספות יהיו דירות קטנות - ככל הנראה כדי לתת מענה גם לצעירים, לקשישים ולמשקי בית קטנים.

במקביל ליחידות הדיור, התוכנית כוללת שטחי מסחר בהיקף של כ-4,900 מ"ר, שטחי ציבור ותעסוקה בשטח של כ-21,267 מ"ר, וכן מרחבים ציבוריים פתוחים. עוד כוללת התוכנית חיבור תחבורתי חדש בדמות כניסה נוספת לעיר, והשלמת רשת הדרכים בסביבת המתחם. לצורך ייעול השימוש בקרקע, שולבו חלק ממבני הציבור - כמו גני ילדים ומעונות יום - בתוך מבני המגורים עצמם.

למה לשלם הרבה?

4 מנויים ב-100 שקלים וגם חודש חינם! וואלה מובייל חוסכת המון

לכתבה המלאה

"תוספת משמעותית להיצע הדיור בעיר"

יו"ר הוותמ"ל וראש מטה התכנון הלאומי, הרב נתן אלנתן, בירך על קידום התוכנית: "הותמ"ל אישרה תוכנית חשובה להתחדשות ביישוב יקנעם עילית, המצטרפת לתוכנית נוספת המקודמת בימים אלו. קידום התוכנית יסייע באופן משמעותי בהגדלת היצע מגורים איכותי בעיר, תוך מתן מענה למגוון רחב של אוכלוסיות".

אדריכלית סיגי בארי, מתכננת הוותמ"ל במינהל התכנון, הוסיפה: "התוכנית מציעה התחדשות עירונית לשכונת נוף כרמל הוותיקה ומהווה נדבך חשוב ביישום תכנית המתאר והמדיניות העירונית. היא גם מחזקת את הקישוריות לשכונה, כולל חיבור לכניסה לעיר, וממקסמת את האיכויות הנופיות והסביבתיות ביצירת מרחבים ציבוריים איכותיים".

את התוכנית ערך משרד מזור פירשט אדריכלים ומתכנני ערים.

  • עוד באותו נושא:
  • נדל"ן

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully