לראשונה באוקראינה: בפרויקט Lviv City, שייבנה על שטח מפעל תעשייתי לשעבר, כל דירה תצויד בחדר ביטחון (safe room) המיועד לשימוש בעת חירום.
החדרים, שנבנו בהשראת הממ"דים הישראליים כפי שמצוין בדיווח של אתר החדשות The Village Ukraine, יהיו נגישים לדיירים תוך שניות ויוכלו לשמש גם כחדרים רגילים בשגרה. הם ייבנו עם קירות בטון מזוין עבים, דלתות עמידות בפני פיצוצים, מערכת אוורור עצמאית וחיישני התרעה. החדרים ימוקמו סביב מסדרון משותף, במטרה למזער את השפעת גלי ההדף.
האדריכלים מדגישים כי החדרים אינם מספקים הגנה מפני פגיעה ישירה, אך מספקים שכבת הגנה נוספת מפני רסיסים והדף. במקרה של נעילה לא מכוונת, החדרים מצוידים במערכת התרעה פנימית שתאפשר חילוץ מהיר.
הפרויקט כולל גם מקלט ציבורי עם פונקציות מורחבות: חדרי ילדים, אזור רפואי, מטבחון ועוד. היוזמה נולדה מתוך צורך ממשי - לפי סקר של המכון הרפובליקני הבינלאומי (IRI) מאפריל-מאי 2024, רק 15% מהאוקראינים יורדים למקלטים בעת אזעקה. החדרים הפרטיים נועדו להנגיש את ההגנה לכל דייר, ללא צורך ביציאה מהדירה.
במשרד האדריכלים Archimatika מציינים כי מדובר בפרויקט ראשון מסוגו באוקראינה, ללא תקדימים מקומיים. לכן, הם נעזרו בייעוץ של שירותי החירום האוקראיניים (ДСНС) ולמדו את המודל הישראלי של הממ"דים.
הפרויקט, ביוזמת חברת VD Group, מסמן מגמה חדשה בתכנון מגורים באוקראינה - שילוב של פתרונות ביטחוניים מתקדמים כחלק בלתי נפרד מהדירה.