וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הקלה בבירוקרטיה: לא תידרש ועדה להגדלת חיבור החשמל בדירה

עודכן לאחרונה: 6.5.2025 / 12:56

ועדת הפנים אישרה: הגדלת חיבור חשמל עד 63*3 אמפר לא תחייב אישור מהרשות המקומית ● החריגות - רק במקרה של חריגות בנייה ● חברת החשמל תדווח לרשויות על בקשות שיחצו רף מסוים

מהפך קטן, הקלה גדולה: ועדת הפנים והגנת הסביבה של הכנסת אישרה לקריאה שנייה ושלישית את הצעת החוק של יו"ר הוועדה, ח"כ יעקב אשר, המבקשת לצמצם את הבירוקרטיה הכרוכה בהגדלת חיבור החשמל למבנים קיימים.

לפי נוסח ההצעה, לא יידרש יותר אישור מרשות הרישוי המקומית בעת הגדלת החיבור לרשת החשמל, כל עוד מדובר בבניין שכבר מחובר, וההגדלה המבוקשת אינה חורגת מהמגבלה הנפוצה של 63*3 אמפר - חיבור החשמל הסטנדרטי לרוב משקי הבית בישראל.

מתח חשמלי. ShutterStock
מתח חשמלי/ShutterStock

כאשר מבוקשת הגדלה גבוהה יותר, יחולו דרישות נוספות - בהן הצהרת מבקש על כך שאין במבנה חריגות בנייה. כדי לאפשר פיקוח ואכיפה, החוק מחייב את חברת החשמל להעביר דיווח רבעוני לרשויות המקומיות על בקשות להגדלה העולות על 40*3 אמפר.

ח"כ יעקב אשר, יוזם ההצעה, הסביר בדיון: "הדרישה לאישור מהרשות המקומית תישאר רק בחיבור חדש לבניין. הגדלה בחיבור קיים - כל עוד היא סבירה - לא צריכה לעבור סרבול מיותר. עם זאת, אנחנו משאירים בידי הרשויות את היכולת לאכוף חריגות חמורות, גם במקרה של הגדלה בלבד."

גם מנכ"ל חברת החשמל, מאיר שפיגלר, בירך על אישור ההצעה לקריאה שנייה ושלישית.

  • עוד באותו נושא:
  • נדל"ן

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully