וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

כ-1,880 דירות: פרויקט ההתחדשות העירונית הראשון בבאר יעקב יוצא לדרך

עודכן לאחרונה: 23.4.2025 / 13:29

בשורה לעשרות משפחות בבאר יעקב: הוועדה המקומית אישרה בתנאים את שלב הפתיחה של התכנית ברחוב הרצל שבמרכז העיר • על הפרויקט אמונות החברות ענב וקבוצת אלמוג, שעתידות להתחיל בבנייה בתוך כשנה

פרויקט התחדשות עירונית ראשון בבאר יעקב. יח"צ,
פרויקט התחדשות עירונית ראשון בבאר יעקב/יח"צ

הוועדה המקומית לתכנון ולבנייה מצפה אפק אישרה בתנאים את הבקשה להיתר בנייה לשלב הראשון בפרויקט "הרצל באר יעקב", אותו מקדמות במשותף החברות ענב וקבוצת אלמוג. במסגרת שלב זה יוקמו 3 מגדלים בני 24 קומות ובהם 282 יחידות דיור חדשות - חלקן במסגרת פינוי-בינוי וחלקן במתווה של בינוי-פינוי. כ-64 משפחות ותיקות צפויות להתאכלס מחדש במתחם עם השלמת העבודות.

הפרויקט ממוקם במתחם A מתוך תכנית כוללת המשתרעת על פני 95 דונם, ועתידה לכלול כ-1,880 דירות חדשות ב-25 בניינים, לצד כ-1,600 מ"ר של שטחי מסחר ומבני ציבור. מתחם A לבדו כולל 550 יחידות דיור חדשות שיחליפו כ-100 דירות ישנות, ואילו מתחם B עתיד לכלול כ-1,380 יחידות דיור.

ממובילי הפרויקט נמסר כי ההריסה והבנייה בשטח צפויות להתחיל בתוך כשנה. על תכנון הפרויקט אמון משרד האדריכלים ברעלי לויצקי כסיף.

"סגירת מעגל לאחר שנים של עבודה מאומצת"

מנכ"ל ענב, אפי כץ, מסר: "זהו ציון דרך משמעותי בדרך להקמת שכונה חדשה שתשנה את פני העיר. אנו מחויבים להוציא את החזון אל הפועל באחריות ובתכנון מודרני ואיכותי שיכלול פיתוח סביבתי, נגישות תחבורתית והקמת שטחי ציבור לרווחת התושבים".

יקי אמסלם, מנכ"ל קבוצת אלמוג, הוסיף: "החלטת הוועדה מסמלת סגירת מעגל לאחר שנים של עבודה מאומצת. זהו רגע חשוב במיוחד עבור הדיירים הוותיקים שממתינים זמן רב לפרויקט, שיביא עמו דירות חדשות, רמת מיגון גבוהה ותשתיות מתקדמות. מדובר בשדרוג כולל של השכונה - שהופכת מוותיקה ומוזנחת לשכונה חדשה, איכותית ובטוחה".

  • עוד באותו נושא:
  • נדל"ן

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully