וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אצבע מאשימה כלפי בן גביר: "האכיפה על שב"חים מתבצעת באופן סלקטיבי"

עודכן לאחרונה: 23.4.2025 / 13:05

במכתב ששלח לשר בן גביר, התריע יו"ר התאחדות קבלני השיפוצים כי האיסור על כניסת פועלים פלסטינים מוביל למחסור חמור בעובדים, לעלייה במחירים ולעידוד עבודה לא חוקית • עוד טען כי האכיפה על שב"חים סלקטיבית ואינה מתקיימת בפועל בערים כמו ירושלים, בית שמש ובני ברק

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר בשכונה הבוערת, ערערה. אבי רוקח, אבי רוקח
איתמר בן גביר/אבי רוקח, אבי רוקח

ענף השיפוצים בישראל נמצא בעיצומו של משבר, והאצבע המאשימה מופנית אל הממשלה. במכתב רשמי שנשלח השבוע לשר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, טוען יו"ר התאחדות קבלני השיפוצים, ערן סיב, כי המדיניות הממשלתית כלפי ענף השיפוצים איננה עקבית - ואף מפלה.

לדבריו, האיסור המתמשך על כניסת פועלים פלסטינים לענף גורם למחסור חמור בכוח אדם מקצועי, מה שמוביל לעלייה במחירי השיפוצים ולעיכובים בביצוע עבודות בשטח. במקביל, כך לדבריו, האכיפה כלפי שוהים בלתי חוקיים נעשית באופן חלקי בלבד - ונעלמת לחלוטין באזורים מסוימים.

"זה לא הגיוני שהמדינה מתירה לעובדים פלסטינים להיכנס ליישובים ביהודה ושומרון לצורך עבודה באזורי תעשייה ובמפעלים חיוניים - אך ממשיכה לאסור על כניסתם לענף השיפוצים, שבו קיים מחסור חמור בידיים עובדות", כתב סיב.

"לא פחות חמור מכך היא העובדה שהאכיפה על שב"חים מתבצעת באופן סלקטיבי - כשבמוקדי תעסוקה במגזר החרדי, כמו ירושלים, בית שמש ובני ברק, כמעט ואין אכיפה בפועל. זהו עיוות חמור שפוגע בציבור הקבלנים, מייקר את עלויות השיפוץ ומעודד עבודה לא חוקית בשטח".

לדברי סיב, אם לא תינקט פעולה ממשלתית מיידית - הענף עלול לעמוד בפני גל סגירות ואיבוד יכולת תפקוד רחבה. ההתאחדות דורשת פתיחת מסלול מואץ להחזרת פועלים פלסטינים לעבודה בענף, לצד מתן פתרונות ארוכי טווח לגיוס עובדים זרים והסדרת אכיפה שוויונית בכלל רחבי הארץ.

  • עוד באותו נושא:
  • נדל"ן

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully