לא מפסיקה להפתיע: העיר באר שבע מדורגת בעשירייה הראשונה של הערים שבהן נמכרו הכי הרבה דירות בשנת 2024 - כך עולה מניתוח נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (הלמ"ס) שפורסמו לאחרונה. לפי הנתונים, בכמות הדירות החדשות שנמכרו, באר שבע נמצאת במקום העשירי מבין ערי ישראל, ובכמות הדירות יד שנייה היא במקום השלישי.
מבחינת מספרים, בבאר שבע נמכרו בשנה החולפת 4,619 דירות; מתוכן, 1,257 חדשות - זינוק של 33% לעומת כמות הדירות שנמכרו בה בשנת 2023 ועלייה של 14% לעומת 2022. בנוסף, בעיר נמכרו עוד 3,362 דירות יד שנייה - זינוק של 22% לעומת 2023 וירידה של 23% לעומת שנת 2022.
לדברי רוביק דנילוביץ', ראש עיריית באר שבע: "העיר באר שבע בתנופת פיתוח אדירה, בעקבות מגה פרויקטים לאומיים שמשנים את המציאות הכלכלית והופכים אותה למטרופולין מוביל עם אלמנטים בינלאומיים".
לדברי לי רום אוקנין סמנכ"לית השיווק בקבוצת צרפתי שמעון הבונה שני פרויקטים בבאר שבע, "הנתונים משקפים את הביקוש הגבוה לדירות בעיר באר שבע, והיא מככבת בצמרת טבלת המכירות כבר מספר שנים. העיר מציעה מגוון דירות בבנייה חדשה - ובפרט בשכונות חדשות כמו נאות הדרים ושכונת הפארק. כמות המכירות הגבוהה הינה בין היתר הודות למחירי דירות אטרקטיביים. יש מספר לא מבוטל של עסקאות של דירות פרימיום כמו פנטהאוזים ודירות גן, שמחירן דומה לדירות קטנות במרכז הארץ. העיר מושכת גם זוגות צעירים, גם משפרי דיור וגם משקיעים שמזהים את פוטנציאל ההשבחה".
צרפתי שמעון בונה שני פרויקטים בבאר שבע: פרויקט "צרפתי בפארק" בשכונת הפארק החדשה וכולל כ-700 יח"ד ב-30 בניינים. כיום נמצא בשיווק השלב השלישי והאחרון בפרויקט הצמוד לפארק הלינארי במרכז השכונה; פרויקט "צרפתי בנאות הדרים" בשכונת נאות הדרים החדשה, הכולל כ-600 יח"ד.