בעמק השמש של פלורידה, ממוקמת עיירת חוף זעירה אך יוקרתית במיוחד בשם מנלאפן (Manalapan), שממשיכה להגדיר מחדש את מושגי הנדל"ן היוקרתי ושואפת להפוך לביתם החדש של עשירי העולם.
אחד הנכסים המרהיבים בתחומה, שעלו לאחרונה על מדף המכירות, בדרך לשבור את תקרת המחירים בארצות הברית - עם תג מחיר אסטרונומי של 285 מיליון דולר. הסכום המבוקש גבוה בכ-50 מיליון דולר מהשיא הנוכחי במנהטן שבניו יורק, העומד על 238 מיליון דולר, ושייך למיליארדר קן גריפין.
בעלי הנכס, סטיוארט סאטר - ראש העיר לשעבר של מנלאפן, הפועל כיזם נדל"ן מקומי - דיווח כי זמן קצר לאחר פרסום המכירה נרשמו שני רוכשים פוטנציאליים, המעוניינים להחזיק ברקורד המרשים. נדגיש כי נכס נוסף בפלורידה, שמוצע למכירה בימים אלו, מאיים להפוך גם הוא לנכס היקר ביותר בארצות הברית, עם תג מחיר של 295 מיליון דולר.
בעוד שאחוזות יוקרתיות נחשבות בגדר "סטנדרט" בשוק האמריקאי, הנכס הזה מתבל את התמונה בצורה חסרת תקדים. אחוזת סאטר, שתוכננה על ידי האדריכל היהודי המוביל Choeff Levy Fischman, משתרעת על שטח כולל של כ-5 דונם (50,0000 מ"ר) ומציעה שמונה חדרי שינה, תשעה חדרי רחצה, בית קולנוע, אולם באולינג פרטי ומפואר, סימולטור גולף, בריכת אינפיניטי 'המתחברת' לאוקיינוס ואף "מוזיאון מכוניות" שבו אוסף רכבי יוקרה מרהיב. לשאלתכם, כן - המכוניות מגיעות עם הנכס.
בנוסף, שטח האחוזה היקרה כולל גם חיבור תת-קרקעי, המחבר בין חזית האוקיינוס להתרחבות התוך-חופית, מה שמבטיח לבעלים עתידיים גישה נוחה ומרשימה לחוף ים.
היזם מאחורי הפרויקט, סטיוארט סאטר, הוא לא רק איש נדל"ן; הוא גם אדם עם חזון. כאשר שירת כאמור כראש עיריית מנלאפן, הבחין בפוטנציאל של העיירה הקטנה והפך אותה לאבן שואבת עבור מיליארדרים ואנשי עסקים. "אמרו לי שאני משוגע, אבל ראיתי את העתיד", מצהיר סאטר, "בתור יזם, המטרה שלי היא להעניק לבעלים את כל מה שהם יכולים לחלום עליו - ומעבר לכך".
ואכן, מנלאפן, עיירת חוף קטנה עם כ-400 תושבים בלבד, מהווה כיום אבן שואבת למיליארדרים ואנשי עסקים. אחד מהם הוא המיליארדר לארי אליסון, שהשקיע באחוזה סמוכה.