יתגלגל לצרכנים? בעקבות שינויי כוח האדם בענף הבנייה מאז תחילת המלחמה, הודיע הבוקר (א') שר הפנים, משה ארבל, כי החליט לבטל את דמי ההיתר עבור עובדי בניין המגיעים ארצה.
דמי ההיתר הינם אגרה שנתית שמשולמת למדינה על כל עובד זר, וכיום היא עומדת על כ-14 אלף שקלים. הצעד יתרום להאצה ניכרת של קצב הגעת העובדים הזרים לענף הבנייה לישראל, לקיצור משך הבנייה ולהגדלת התחלות הבנייה.
שר הפנים, משה ארבל: "החל מפברואר 25 ועד סוף השנה, קבלנים המביאים עובדים במסגרת הסכם בילטרלי ייהנו מפטור מלא מדמי ההיתר לעובדים. בנוסף, מעסיקים במסגרת הבאה פרטית ייהנו מהפחתה של 50% מדמי ההיתר לעובדים. קידום התקנות על ידי משרד הפנים חשוב ומשמעותי בכדי להפחית את יוקר המחיה ואת עלויות הדיור, אתגר שמדינת ישראל מתמודדת איתו. אני שמח מאוד על קידום התהליך שידחוף קדימה את תחום הבנייה בישראל שעובר תקופה מאתגרת. אני סמוך ובטוח שבכוחות משותפים נוכל להביא בשורה גדולה לאזרחי מדינת ישראל".