חדר שינה שמרחף מעל הבריכה: הבית באשדוד שהרים הרבה מאד גבות

הספקות היו רבות - אך הצוות בישראלביץ אדריכלים היה נחוש בדעתו לתכנן חדר שינה מרחף ועמודים תומכים, שבתוכם יש אפילו ברביקיו ושירותים קטנים. כך הצליח הבית החדש להעלות את שוויו ב-6 מיליון שקל

חדשות מתפרצות לפני כולם הורידו עכשיו הורידו עכשיו להורדת האפליקציה מ-Google Play להורדת אפליקציה מ-AppStore
פרויקט מגורים בתכנון ישראלביץ' אדריכלים (מערכת וואלה! NEWS , עודד סמדר)
צורות ישרות ושימוש חכם בחלונות (צילום: עודד סמדר)

עלות המגרש לפני 4 שנים: 2.5 מיליון שקלים
עלות הבנייה: 7 מיליון שקלים
שווי הבית כיום: כ-14.5 מיליון שקלים
שטח: 460 מ"ר
מיקום: אשדוד

"זה היה פרויקט שרבים היו סקפטים לגביו בשלב התכנון" אומר האדריכל דן ישראלביץ. ממשרד ישראלביץ אדריכלים. "כמו כל פרויקט גם הוא התחיל מהדמיה וכשנחשפו להדמיה האמורה אנשים שונים כמו מהנדסים ומפקחים - הם לא היו בטוחים שנצלח את המשימה".

מדובר בבית מגורים פרטי השוכן באשדוד. השטח שחולש על 460 מ"ר נרכש לפני ארבע שנים על ידי בעלין של חברת אלומיניום. הבנייה ארכה כמעט שלוש שנים והאתגר הגדול ביותר התרכז סביב הבריכה. "הדיירים ביקשו בריכה גדולה (3x17 מ') ואנחנו החלטנו להבליט אותה ולנצל את השטח שמעליה באמצעות חדר שינה שכמו ירחף מעל" כלשונו של ישראלביץ. "לשם כך סיפקנו למהנדס תכנית של קונסטרוקציה של קורות מיוחדות שיוכלו לעמוד באוויר. מדובר בעמודי ענק שבתוכם הכנסנו גם פונקציות של עמדת ברביקיו ואפילו שירותים".

פרויקט מגורים בתכנון ישראלביץ' אדריכלים (מערכת וואלה! NEWS , עודד סמדר)
חדר השינה מרחף באוויר ומשמש כגגון לקומה שמתחת (צילום: עודד סמדר)

"מדובר במבנה ירוק" אומר ישראלביץ, למרות שאיננו עונה לכותרות הטרנדיות של בנייה ירוקה. הגגון שמעל חדר השינה יוצא צל על כל הבית וכפועל יוצא מכך לא צריך שימוש בזכוכית מיוחדת אלא בשקופה ורגילה מאחר והגג נותן את ההצללה המבוקשת".

מפתחי הענק שעשויים זכוכית מתנשאים לגובה של 6.5 מ', הם פונים לכיוון דרום וכך נוצרת כניסה של שמש כמעט כל שעות היממה. "כיווני התאורה הטבעית נלקחו בחשבון בתכנון כל הבית. מאורכו של הגגון שמרחף מעל חדר השינה וכמובן כיוון חלונות הזכוכית. הגגון יוצר למעשה את ההצללה וכך, אין צורך בשימוש בווילונות שאינם למטרת פרטיות".

פרויקט מגורים בתכנון ישראלביץ' אדריכלים (מערכת וואלה! NEWS , עודד סמדר)
אי אפשר להאמין איזה הפתעה מחכה בפנים (צילום: עודד סמדר)

הכניסה לבית מובילה את הנכנסים ישירות לגב המטבח. "הכיוון השונה הזה היה נכון בעיננו מאחר שהמטבח פונה החוצה וכך, כל החוץ נפרש בפני הנכנסים פנימה. שילוב של החוץ והפנים איננו משחק מילים נבוב מבחינתנו. כשאנשים יכנסו הביתה הם יחשפו מיד גם לבריכה הדומיננטית ולחצר שבה בני הבית מבלים לא מעט".

פרטים רבים בעיצוב הפנים של הבית גבו גם הם הרבה זמן תכנון ומחשבה, כך לדוגמה המדרגות שמובילות לקומה השנייה - מדרגות "הכריש" - שמספיק מבט אחד בצורתן וברור מדוע נקראות כך. "המדרגות כמו יוצאות החוצה מעבר למעקה הזכוכית. לייצר דבר כזה במפעל היה לא פשוט ונשברו הרבה מאד זכוכיות אבל אלה בדיוק הדברים שעושים את העיצוב" מוסיף ישראלביץ.

פרויקט מגורים בתכנון ישראלביץ' אדריכלים (מערכת וואלה! NEWS , עודד סמדר)
קוביית מגורים שטומנת בחובה תכנונים רבים (צילום: עודד סמדר)

התכנון האדריכלי של הפרויקט היה מורכב וארוך. הדיירים נתנו לצוות האדריכלים דרור מוחלט כשהתוצאה המרשימה היתה בגדר של הפתעה עבורם בתום שלוש שנים. אלא שעיצוב הפנים, היווה מקום למשא ומתן, לדיון ובחירות משותפות של הדיירים והאדריכלים יחדיו. בכל זאת, מי שהולך לגור בפנים הם הדיירים והאדריכלים - ימשיכו הרי לפרויקט הבא.

פרויקט מגורים בתכנון ישראלביץ' אדריכלים (מערכת וואלה! NEWS , עודד סמדר)
מטבח פונה לבריכה ומאפשר הנאה מוחלטת מהחוץ (צילום: עודד סמדר)
פרויקט מגורים בתכנון ישראלביץ' אדריכלים (מערכת וואלה! NEWS , עודד סמדר)
מדרגות "כריש" שממשיכות גם אחרי מעקה הזכוכית (צילום: עודד סמדר)
פרויקט מגורים בתכנון ישראלביץ' אדריכלים (מערכת וואלה! NEWS , עודד סמדר)
הרבה משטחי זכוכית נשברו עד לתוצאה הסופית המושלמת של המעקה (צילום: עודד סמדר)
פרויקט מגורים בתכנון ישראלביץ' אדריכלים (מערכת וואלה! NEWS , עודד סמדר)
תודו שעושה חשק לבשל במטבח שכזה (צילום: עודד סמדר)
פרויקט מגורים בתכנון ישראלביץ' אדריכלים (מערכת וואלה! NEWS , עודד סמדר)
מבט מבחוץ על המטבח שנהנה ממפתחי ענק של גובה 6.5 מ' (צילום: עודד סמדר)
פרויקט מגורים בתכנון ישראלביץ' אדריכלים (מערכת וואלה! NEWS , עודד סמדר)
הדיירים ביקשו בריכת שחייה גדולה וזכו לה הודות לתכנון מקורי (צילום: עודד סמדר)
פרויקט מגורים בתכנון ישראלביץ' אדריכלים (מערכת וואלה! NEWS , עודד סמדר)
הפנים יוצא החוצה והחוץ נכנס פנימה (צילום: עודד סמדר)
פרויקט מגורים בתכנון ישראלביץ' אדריכלים (מערכת וואלה! NEWS , עודד סמדר)
לא פחות נעים לשבת בחוץ - באותה המידה של ישיבה בסלון (צילום: עודד סמדר)
פרויקט מגורים בתכנון ישראלביץ' אדריכלים (מערכת וואלה! NEWS , עודד סמדר)
בשעות החשכה זוויות הבנייה ודקויות האדריכלות מודגשים אפילו יותר (צילום: עודד סמדר)